מה עושים כשנתפסים על נהיגה בשכרות?

קיימים שלושה מצבים להגדרה של פקודת התעבורה למושג "שיכור" על פיה פועלות גם רשויות האכיפה: המצב הראשון מגדיר כל אדם השותה במהלך הנהיגה או בעת שממונה על הרכב משקה משכר, כשיכור, השני מתייחס לכל אדם שנמצא בגופו סם מסוכן או תוצרי חילוף חומרים של סם כזה והאחרון מתייחס לכל אדר שבגופו ישנו אלכוהול בריכוז גבוה יותר מזה שנקבע על פי החוק. להלן סף ריכוז האלכוהול המותר לפי החוק: בדיקת דם הסף עד חמישים מיליגרם של אלכוהול במאה מיליליטר של דם.

מה הסף בבדיקת הנשיפה במכשיר ינשוף?

הסף בבדיקת נשיפה הנעשית במכשיר ינשוף הוא עד מאתיים ותשעים מיקרוגרם אלכוהול בליטר של דוגמת אוויר ינשוף. קיימים מקרים מיוחדים המוגדרים על ידי החוק כמו למשל נהג חדש שטרם מלאו לו 24, נהג ברכב עבודה עם משקל של למעלה משלושה וחצי טון, נהג ברכב מסחרי ונהג ברכב ציבורי.הקביעה של החוק לגבי נהיגה בשכרות במקרים אלו חלה על אדם שבגופו מצוי ריכוז אלכוהול למעלה מחמישים מיקרוגרם אלכוהול לפי בדיקת נשיפה במכשיר ינשוף, או ריכוז אלכוהול למעלה מעשרה מיליגרם אלכוהול במאה מיליליטר דם.

גזר דין של נהג שיכור

כמו כן, נהיגה בשכרות חלה לפי החוק על כל מי שמסרב לעשות את בדיקת השכרות לפי הוראתו של השוטר שהיה אחראי על עצירת הנוהג בכביש. סירוב לבדיקות שתן ודם בעת שקיים חשד לנהיגה תחת השפעה של אלכוהול או סמים, לרבות הכשלה או סירוב לבצע את בדיקת הנשיפה במכשיר הינשוף, תיחשב לעבירה פלילית ודינו של הנהג ייגזר כדין שיכור. במקרים אלו יש לפנות אל עורך דין תעבורה המתמחה בחוקים המגדירים שיכור ומייצג לקוחות הנתבעים בגין נהיגה בשכרות.

החמרה ביחס של התביעה המשטרתית

כל עורך דין לתעבורה חש כיום כי חלה החמרה באופן ההתייחסות של התביעה המשטרתית ובית המשפט לעבירות נהיגה בשכרות כאשר הנטייה הבולטת היא הפוכה ממתן הקלה בעונש. ההמלצה שלנו עבור נהגים שנתפסו נוהגים תחת השפעה של אלכוהול, היא לקבל ייעוץ מקצועי משפטי מעורכי דין המתמחים בדיני תעבורה.